21:30 Оголошення | |
Оголошення 20
жовтня 2011 року відбулася II міська учнівська науково-практична
конференція з українознавства на тему «Роль педагога та сім'ї в
художньо-естетичному вихованні учнів на засадах українознавства», на
якій було представлено актуальні доробки учнів, які засвідчують високу
художньо-естетичну культуру молодого покоління, зацікавлене ставлення до
духовної спадщини українського народу. У секції
«Естетика національної кухні» представив пошукову дослідницьку роботу на
тему «Художньо-естетичні смаки буковинської кухні», яка містять як
деякі теоретичні відомості, так і конкретні практичні матеріали, Влад
Черкез, учень 9 класу. Керівники
роботи: Фонарюк Тетяна Іванівна, учитель
української мови та літератури; Павел Северина Петрівна, учитель
обслуговуючих видів праці.
Тема дослідження : аналіз традицій буковинської кухні, естетики
її назв та рецептів.
Мета: з'ясувати можливості
відродження втрачених традицій буковинської кухні; довести,
що приготування їжі відіграє важливу роль у формуванні
естетичного смаку; продемонструвати на
прикладах, що буковинські страви найсмачніші у світі.
Об'єкт дослідження: традиційна
буковинська кухня.
Завдання: проаналізувати значення релігійних звичаїв
для розвитку національної кухні; дослідити дотримання традицій буковинської
кухні у моїй родині; розглянути давні сімейні рецепти приготування їжі;
висвітлити вплив естетичного вигляду їжі на здоров'я .
Структура роботи: вступ, основна частина (3 розділи), висновки,
література.
Загальний обсяг роботи: 20 сторінок. Практичну
частину роботи представляли члени сім'ї Черкез: дідусь
Василь Петрович, бабуся Євгенія Георгіївна, мама Лучія Василівна. | |
|
Всього коментарів: 0 | |