Мій сайт

Головна » 2012 » Декабрь » 4 » 30 листопада 2012
20:32
30 листопада 2012

30 листопада 2012 року на базі гімназії № 6 відбувся семінару-практикуму вчителів української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням мовами національних меншими м. Чернівці з проблеми «Використання літературного краєзнавства на уроках і в позакласній роботі з української мови та літератури», який проходив у рамках тижня літератури рідного краю.

Семінар відкрила методист міського управління освіти Цуркан М.В., яка ознайомила учасників із програмою та окреслила можливості та перспективи використання літературного краєзнавства на уроках і в позакласній роботі з української мови та літератури.

Візитну картку гімназії представив директор Ігнат І.А., який презентував фільм про історію становлення навчального закладу та здобутки педагогічного й учнівського колективів гімназії №6.

Учасники семінару були присутні на демонстраційному уроці у 8 класі з теми «Тире між підметом та присудком», який провела Кугенко Т.І., спеціаліст вищої категорії. Урок прикрасила мультимедійна презентація з використанням матеріалу із творів буковинських письменників та музичний супровід.

Також своїм досвідом із запровадження в практику використання літературного краєзнавства в позакласній роботі з української літератури поділилася Фонарюк Т.І., спеціаліст вищої категорії, старший учитель. Справжній фейєрверк талантів побачили  присутні на позакласному заході на тему «Золотий талант буковинця», де ознайомились із творчими гранями відомого буковинця із діаспори уродженця села Романківці Сокирянського району академіка Костянтина Федоровича Поповича. Відбувся захід у стінах Чернівецького музею буковинської  діаспори, директором якого є Белінський В.К.

Фото та відеорепортаж розповів про співпрацю двох буковинських гімназій, які надовго пов’язало ім’я  Костянтина Поповича. Доречним був виступ Нелі Борисівни Злої, директора Історико-літературного музею імені Костянтина Поповича, що знаходиться у Романковецькій гімназії, яка презентувала віртуальну екскурсію.

Особливою родзинкою семінару став виступ буковинського письменника Василя Васильовича Васкана, який вважає Костянтина Поповича своїм учителем, та Георгія Ілліча Постевки – асистента кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи ЧНУ ім. Ю.Федьковича, який виконав улюблену пісню академіка «Заграй ми, цигане старий» на слова Сидора Воробкевича.

Під час свята панувала атмосфера родинного затишку, тепла.

Учасники семінару змогли оглянути експонати Чернівецького музею буковинської  діаспори, де знаходиться кімната, присвячена Костянтину Федоровичу Поповичу.

Усі учасники семінару отримали диск з методичними наробками вчителів та проектними роботами учнів.

Підсумувавши роботу семінару, методист міського управління освіти Цуркан М.В. подякувала за його організацію та проведення і побажала всім учасникам натхнення у подальшій творчій роботі. 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 595 | Додав: Adik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пятница, 29.03.2024, 11:14
Вітаю Вас Гість

Категорії розділу

Оголошення [92]

Пошук

Статистика